In geen tijd btw berekenen

Een handig hulpmiddel

Administratie is vaak geen pretje. Zo kan het berekenen van facturen met verschillende btw-tarieven lastig maar vooral erg tijdrovend zijn. Gelukkig is er de website btwonlineberekenen.nl. Met de calculator die deze site gratis ter beschikking stelt, wordt btw direct online berekend. Wie met een uitdagende factuur wordt geconfronteerd, bespaart via de calculator dus heel wat tijd. De calculator is bovendien erg gebruiksvriendelijk. Gebruikers kunnen een bedrag inclusief of exclusief btw ingeven. De calculator berekent vervolgens welk gedeelte van het bedrag uit btw bestaat of hoeveel btw er nog bij het bedrag moet worden geteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende btw-tarieven. Gebruikers moeten enkel nog het juiste btw-tarief kiezen. Het berekenen van btw wordt hierdoor erg toegankelijk en de situaties waarin deze tool kan worden gebruikt, zijn legio. Klopt het btw-bedrag op een factuur? Met de smartphone kan dit via de calculator onmiddellijk worden gecontroleerd. De site btwonlineberekenen.nl is daarom zowel voor ondernemers als geĂ¯nteresseerde particulieren een aanrader.

Een multifunctionele tool voor binnen- en buitenland

De ondersteuning van btwonlineberekenen.nl overschrijdt de Nederlandse grenzen. Zo biedt de website de gebruiker een schat aan informatie over btw-tarieven in gans Europa. Erg handig bijvoorbeeld voor wie handel drijft of handel wenst te drijven in een internationaal kader. Vakantiegangers controleren via hun smartphone makkelijk en snel of de prijs die ze aan een buitenlandse kassa betalen wel correct is. De website besteedt extra aandacht aan de frequentst bezochte buurlanden. De handige calculator berekent de Belgische of Duitse tarieven net zo makkelijk en probleemloos als de Nederlandse btw-tarieven. Dat is erg handig. Wie graag meer weet over btw-nummers, de belasting van personenauto’s en motorrijtuigen of de btw-aangifte, is bij btwonlineberekenen.nl ook aan het juiste adres. De website biedt de gebruiker zelfs de mogelijkheid om zelf de loonbelasting na te rekenen.

BTW nummer controleren

Wat is een btw-nummer?
Als je je als ondernemer inschrijft bij de Belastingdienst krijg je automatisch een btw-nummer. Dit nummer bestaat uit 9 getallen en iedere Europese ondernemer dient zo’n nummer te hebben.

Btw kent een bijzonder lange geschieden en stamt alweer uit het oude Egypte. De btw is ingevoerd in Nederland in de jaren 30 toen we in een crisistijd verkeerde. Door deze belasting kon Nederland opnieuw opgebouwd en vernieuwd worden. Uiteraard was dit een zeer groot succes voor de Nederlandse regering en bleef het bestaan. Pas in de jaren 60 was het algemeen ingevoerd en werd het door de hele Europese gemeenschap gebruikt.

Controleren van btw-nummers
Als we te maken krijgen met btw-nummers is het belangrijk dat we wel weten of het btw-nummer correct is en nog steeds in gebruik is. Het is absoluut geen luxe om dit te doen, het is echt een noodzaak en dient altijd gedaan te worden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een btw-nummer helemaal niet in orde is en je klant helemaal geen ondernemer is. Als dit het geval is krijg je alsnog gewoon een naheffingsaanslag en dat willen we uiteraard voorkomen.

We kunnen op verschillende plekken op het internet via een speciale zoekmachine btw-nummers controleren. Een erg goede website hiervoor is btwonlineberekenen.nl. Hier kan je niet alleen btw-nummers controleren maar ook bijzonder veel informatie vinden rondom belasting en btw en vindt je verschillende rekentools om bijvoorbeeld btw of loonbelasting uit te rekenen. Een zeer brede en informatieve website is dit.

Wanneer vermeld je een btw-nummer?
Een btw-nummer dient altijd verzonden te worden samen met een factuur die je indient. De belastingdienst verplicht dit samen met het factuurnummer en de uitsplitsing van de btw bedragen.

Btw verleggen
We kennen ook een verleggingsregeling, dit houd in dat de btw wordt verlegd van de leverancier naar de afnemer. De leverancier brengt dan dus geen btw in rekening. De leverancier zal de verlegde btw moeten aangeven in de btw-aangifte en de afnemer doet dit ook. Het is belangrijk als leverancier dat je dan altijd ‘btw verlegd’ op de factuur zet. Kijk voor meer informatie op: btwonlineberekenen.nl.